Aston Martin DB7 Zagato

De samenwerking tussen Zagato en Aston Martin heeft een aantal zeer fraaie en uiterst begeerlijke klassiekers opgeleverd en de relatie duurt vandaag de dag nog altijd voort. Het begon in 1960 met de spectaculaire DB4GT Zagato met een vederlichte aluminium body. Van dit type zijn slechts 19 stuks geproduceerd waardoor het momenteel de meest waardevolle Aston Martins zijn in de gehele historie van het merk. Deze eerste samenwerking tussen de Italianen en de Britten zorgde er ook voor dat bepaalde details in het ontwerp hun weg vonden in toekomstige modellen van Aston Martin. Pas in 1985 zou er weer een Aston Martin Zagato verschijnen in de vorm van de V8 Vantage Zagato.

De Aston Martin DB7 Zagato was een gezamenlijk project van Adrea Zagato en Henrik Fisker, die op dat moment de designchef was bij Aston Martin. In 2002 werd het resultaat voor het eerst getoond op de Autosalon van Parijs. Het chassis was 151mm ingekort en de wielbasis nog eens 60mm ten opzichte van de standaard DB7. Daarmee verloor de Zagato 130 pond aan gewicht. Door deze wijzigingen beschikte het model over rijeigenschappen die zijn “normale” familieleden overtroffen. De meest opvallende wijzigingen in het ontwerp zaten aan de achterzijde met de ronde lampjes en in het kenmerkende “double bubble” dak. Een 6.0 liter V12 met 435pk moest zorgen voor aansprekende prestaties. Ook bij dit model was de productie gelimiteerd tot 99 exemplaren.

Aston Martin DB7 Zagato

Deze Aston Martin DB7 Zagato uit 2003 met chassisnummer ‘700057’  wordt te koop aangeboden door veilinghuis Bonhams. Het betreft nummer 57/99 en heeft het stuur aan de linkerzijde, bovendien is deze uitgevoerd in zeer zeldzaam Buckinghamshire Green waarvan er maar twee exemplaren zijn afgeleverd. Het interieur is uitgevoerd in contrasterend Detroit Tan aniline leer met zwart tapijt. Nieuw is de auto geleverd in Duitsland aan Aston Martin dealer Haus Rehse in Mannheim. Het was echter Garage P Keller uit het Zwitserse Genève die de auto op 28 december 2003 uitleverde aan de eerste eigenaar getuige de stempels in het boekje, toen stond er 78 kilometer op de teller. Daarnaast zijn er stempels gezet door dealers uit Salzburg en Aston Martin Works in de UK. Getuige de factuur is de auto omvangrijk aangepakt in Newport Pagnell op 30 juni 2015 bij slechts 678km. Waarschijnlijk omdat de auto te weinig gebruikt was diende dit al zo snel plaats te vinden.

aston-martin-db7-zagato-04 aston-martin-db7-zagato-06

aston-martin-db7-zagato-05 aston-martin-db7-zagato-07

De huidige eigenaar kocht de sexy Zagato in 2009 via de dealer in Salzburg, sinds december werd de auto geregistreerd in Litouwen. Inmiddels geeft de teller een nog altijd zeer bescheiden 900+ kilometers aan. De uitstekend gedocumenteerde Britse gentlemen’s driver moet ergens tussen de € 280.000 en € 330.000 opbrengen.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin DB7 Zagato”