Alfa Romeo Giulia Spider Competition

In 1955, een jaar nadat de Coupé werd geïntroduceerd, verscheen de Spider waarbij er bijzondere verhalen gaan over de naamgeving. Het meest aannemelijke verhaal is dat de auto, in eerste instantie Typo 750 genaamd, vernoemd is naar de volgende gebeurtenis. Ten tijde van de introductie van de Berlina in 1950 op de Autosalon van Parijs doemt een bekende Russische prins op, blijft bij de tafel van het management van Alfa Romeo staan en zegt: “ik zie acht romeo’s en niet één Juliet”. Dat zou het moment zijn waarop de welluidende naam tot stand kwam.

De Spider was gebaseerd op de Sprint, echter met een verkorte wielbasis en woog zo’n 860kg. In combinatie met de 1.290cc motor zorgde dat voor levendige prestaties.

Alfa Romeo Giulia Spider Competition

Deze Alfa Romeo Giulia Spider Competition uit 1964 wordt in Engeland te koop aangeboden door Cotswold Collectors Cars. De rechts gestuurde Spider beschikt over een 1.600cc twin cam motor met dubbele Weber carburateurs, door deze aanpassingen levert deze 155pk. Dat is aanzienlijk meer dan de standaard uitvoering. De auto kent een racehistorie met William Croxson en later Justin Murphy als berijders, de afgelopen 30 jaar is de auto dan ook voor dat doeleinde ingezet. Inmiddels is het een stijlvolle en competitieve entree voor historische evenementen.

alfa-romeo-giulia-spider-01

Volgens de verkoper verkeert de auto in een uitstekende rijklare conditie en is deze tevens geschikt voor straatgebruik aangezien er een kenteken is afgegeven. Omgerekend moet je ongeveer € 84.000 neerleggen voor deze snelle Italiaan.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia Spider Competition”