BMW M5 E34 Touring Elektra Edition

De BMW 5-serie M5 E34 generatie werd geproduceerd vanaf september 1988 tot 1995. BMW M Gmbh, de divisie die verantwoordelijk is voor de raceactiviteiten van BMW, zorgde voor de assemblage. De E34 zou de laatste met de hand gebouwde M5 worden. Het chassis van de 535i, afkomstig uit de BMW-fabriek in Dingolfing werd gebruikt als basis voor de M5 waarna de assemblage twee weken per M5 in beslag nam.

Onder de motorkap lag een 3.6 liter zescilinder in lijn motor met 311pk en een koppel van 360Nm bij 4.750 toeren. In 1991 kreeg de motor een upgrade naar 3.8 liter inhoud waardoor het vermogen steeg naar 335pk.

In 1992 kwam deze M5 Touring voor het eerst ten tonele, de eerste keer in de geschiedenis van de M5 dat het model als stationcar werd verkocht. De beperkte productieaantallen van 891 enkel links gestuurde exemplaren samen met het feit dat dit de laatste met de hand gebouwde M5 is maakt de Touring tot een zeer begeerlijke BMW uit de M-divisie.

HET AANBOD

Een mooi exemplaar is gezien de lage productieaantallen heel moeilijk te vinden. Daarom valt deze BMW M5 E34 Touring Elektra Edition uit 1995 op met slechts 112.000km die te koop wordt aangeboden in Nederland. Volgens de verkoper verkeert de M5 in een sublieme conditie en staat deze nog in zijn eerste lak. De Elektra Edition was een speciale editie voor de Italiaanse markt, daar is deze auto dan ook ook origineel geleverd, en was enkel leverbaar in Sterling Silver en British Racing Green. Slechts 10 stuks in beide kleuren zijn er geproduceerd waarvan dit nummer 18, kortom een zeer zeldzaam exemplaar! Het interieur is uitgevoerd in blauw Nappa leer waarbij de deuren en het dashboard in hetzelfde materiaal zijn uitgevoerd. Andere interessante opties zijn o.a. een driespaaks sportstuurwiel met airbag, shadowline exterieur lijsten, panorama zonnedak, elektrisch verstelbare voorstoelen en automatisch dual zone climate control. De prijs van deze onweerstaanbare M5 Touring is € 34.950. Zie HIER voor de advertentie van Premium Classics.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW M5 E34 Touring Elektra Edition”