Lancia Delta HF Integrale Evolution 2 1994

Dit Italiaanse rallykanon is een automobiel icoon voor velen. Deze status werd met name bereikt door de vele rallysuccessen. Zo vernederde Lancia met dit model de Audi Quattro en kon men in 1986 maar liefst 10 van de 11 World Rally Championships als winnaar noteren.

De Evolution modellen rolden uit de fabriek vanaf eind 1991. Om de wegligging te verbeteren had de Evolution I meer spoorbreedte wat de kenmerkende dikke wielkasten opleverde. Overige kenmerken zijn de luchtinlaten voor extra koeling en een verstelbare spoiler voor meer neerwaartse druk. De vierwielaandrijving was verdeeld in 47% naar de voorwielen en 53% naar de achterwielen. De 16V motor was een doorontwikkeling van de eerdere modellen en leverde een vermogen van 210pk. Alle aanpassingen leidde tot een 5% snellere tijd zowel op asfalt als op onverhard terrein ten opzichte van zijn voorgangers. In 1993 verscheen de Evolution 2 die naast de nodige onderhuidse aanpassingen met een verbeterde 215pk motor werd geleverd.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Lancia Delta HF Integrale Evolution 2 uit 1994 in showroomstaat wordt te koop aangeboden in België. De knalrode Integrale heeft slechts 48.500km ervaring en beschikt over het fraaie beige alcantara interieur. De prijzen van deze Lancia’s zitten al een tijdje in de lift, deze is dan ook niet goedkoop met € 50.000. Zie HIER voor de advertentie van Bavariamotors.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
One reply on “Lancia Delta HF Integrale Evolution 2 1994”

Comments are closed.