De coole Land Rover Defender van Twisted

De Land Rover Defender is één van de langst geproduceerde modellen uit de automobiele historie en zal binnenkort na 67 jaar productie van het toneel verdwijnen vanwege strenge emissie eisen. Hoe cool is het om nu een statement te maken door deze tijdloze klassieker te kopen en helemaal aan te passen aan je persoonlijke smaak in combinatie met de best beschikbare techniek? Dan is het Britse Twisted de plek waar je moet zijn…

Twisted

De Brit Charles Fawcett groeide op met Land Rovers, zijn familie handelde in de iconische alleskunners, en hij bouwde op zijn twintigste voor het eerst zijn eigen Land Rover. Daarbij ontwikkelde hij een obsessie voor visuele en technische perfectie wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van Twisted in North Yorkshire. Twisted heeft als doel het sneller en beter rijdend maken van Defenders met behoud van de natuurlijke uitstraling waar de Defender bekend om staat. Elke Twisted Defender wordt geheel naar wens van de klant opgebouwd en het zijn dan ook de veeleisende klanten die de ontwikkeling steeds naar een hoger plan pushen. In 2013 had men zo’n 100 nieuwe exemplaren afgeleverd terwijl er zo’n 300 gebruikte modellen de werkplaats gepasseerd zijn voor modificaties.

Twisted Land Rover 05

Geniet van de heerlijke klanken van de V8 in dit filmpje:

Wat zijn zoals de aanpassingen die men uitvoert? Het begon met upgrades van de motoren, uitlaatsystemen, intercoolers en aanpassingen aan de ECU. Later kwamen daar aanpassingen aan de vering bij waardoor de Defender minder onderstuur heeft en bovendien comfortabeler wordt. Maar denk ook aan betere remmen, aangepaste wielen, banden, tailor made interieurs, speciale lakken en body kits.

Land Rover Defender 6.2 liter Chevrolet V8

Het toppunt van het kunnen van Twisted is de door een 6.2 Chevrolet V8 aangedreven model dat momenteel nog als prototype door het leven gaat. Dat is dezelfde motor die ook in de Corvette te vinden is, in dit geval gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Het model oogt zeer onschuldig, echter wanneer de contactsleutel wordt omgedraaid herkent de kenner direct het gorgelen van een dikke Amerikaanse V8.

De 520pk onder kap maken de Defender tot een serieuze sprinter en zo’n beetje alles is aangepast om het vermogen enigszins veilig op de weg te krijgen. Denk daarbij aan verbeterde differentiëlen, nieuwe aandrijfas, anti-roll bars, verstelbare dempers en stevigere remmen. Ook het interieur is niet ongemoeid gelaten met stevige Recaro stoelen en verbeterde geluidsisolatie. De prestaties? Van 0 naar 60 mijl (bijna 100 km/u) in 6 seconden en een topsnelheid van 210 km/u! Wanneer deze hooligan op de markt komt zal Twisted een prijs hanteren van ongeveer £ 150.000, afhankelijk van de wensen van de klant. Er staat momenteel een Twisted 110 CSW Ultimate 500 V8 Petrol op hun website te koop.

 Land Rover Defender The Retro 90

Een ander opvallende model is de Retro 90 die de klassieke uitstraling van de eerste Defenders combineert met de allernieuwste door Twisted verbeterde technologie en een superluxe retro interieur. Het model is te combineren met alle beschikbare onderhuidse techniek. Zie voor meer beelden van de Twisted The Retro 90 op hun website of onderstaande video:

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
,
0 replies on “De coole Land Rover Defender van Twisted”