De Tomaso Mangusta

Deze De Tomaso Mangusta is een Italiaanse sportauto met een Amerikaans hart die gebouwd is tussen 1967 en 1971. De Mangusta volgde de Vallelunga waarvan hetzelfde chassis wederom als basis werd gebruikt. Het woord Mangusta is de Italiaanse benaming voor een dier dat cobra’s kon doden, de aanleiding van deze naam komt voort uit een mislukte deal met Carroll Shelby, de geestelijk vader van de legendarische Cobra.

Zie en luister hier hoe een De Tomaso de berg op knalt in een officiële hill climb:

Het ontwerp was van de hand van de Italiaanse Giorgetto Giugiaro. De motor in de Mangusta was oorspronkelijk afkomstig van het Amerikaanse Ford, een V8 middenmotor met een vermogen van 306pk voor de Europese versies. Daarmee was een topsnelheid haalbaar van 250 km/u. Echter met zijn gewichtsverdeling van 32/68 (voor/achter) was het een listige auto om te rijden die bovendien instabiel werd bij hoge snelheden. Hierdoor zijn er veel Mangusta’s ergens in een vangrail of tegen een boom geëindigd. Er zouden totaal 401 stuks gebouwd zijn waarvan er ongeveer 150 in Europa geleverd zijn. Volgens ingewijden zouden daarvan nog 250 exemplaren bewaard zijn gebleven.

De Tomaso Mangusta

Deze De Tomaso Mangusta uit 1969 wordt in België te koop aangeboden door Speed 8 Classics. De Italiaanse sportauto met Amerikaanse V8 verkeert in een gerestaureerde topconditie. Er zou nooit aan gelast zijn en gedurende de restauratie is er gelet op de allerkleinste details. Dat kan je gerust aan deze verkoper overlaten aangezien hij een stevige reputatie heeft op dit gebied.

de-tomaso-mangusta-03

De teller geeft slechts 1.250km aan, waarschijnlijk is dat de ervaring die de auto heeft opgedaan na de restauratie. De vraagprijs van dit Italiaanse icoon is € 359.000.

Deel hieronder je mening over deze De Tomaso!

Tags from the story
0 replies on “De Tomaso Mangusta”