Alfa Romeo Giulia GTA-R Alfaholics

De Alfa Romeo GT, intern bekend als de Alfa Romeo 105/115 serie, is een reeks Coupé’s gebouwd tussen 1963 en 1977. Het was de opvolger van de gevierde Giulietta Sprint maakte gebruik van een verkort platform van de Giulia.

De Italiaan Giorgetto Giugaro tekende voor het ontwerp en dat bleek een schot in de roos! Vandaag de dag wordt het model nog steeds geroemd om zijn perfecte verhoudingen van staal en glas. Ook de rechtopstaande grille met grote koplampen waren voor die tijd baanbrekende stijlelementen en werd door vele andere autofabrikanten gekopieerd.

Alle types beschikten over een viercilinder motor variërend van 1.290cc tot 1.962cc in combinatie een handgeschakelde vijfbak. Rondom werden er schijfremmen gemonteerd.

Alfa Romeo Giulia GTA-R Alfaholics

Deze Alfa Romeo Giulia GTA-R Alfaholics wordt in Engeland te koop aangeboden door DK Engineering. Het betreft oorspronkelijk een 150-Serie GT die stevig onder handen is genomen door het Britse Alfaholics. In schitterend blauw metallic en een hoogwaardig rood leren interieur is dit niet alleen qua uiterlijk een onweerstaanbare auto, ook onderhuids biedt deze erg veel plezier voor de echte stuurmannen of -vrouwen.

De GTA-R beschikt over een volledig aluminium body, hydraulische stuurbekrachtiging en airconditioning. Onder de carbon motorkap ligt een Alfaholics Twin-Spark motor met 45mm Weber carburateurs gekoppeld aan een Alfaholics versnellingsbak. Ook tref je een Alfaholics Limited Slip Differentieel en een speciaal onderstel dat ook op het circuit zijn werk doet aan in deze snelle Alfa. Dit jaar is de motor nog geheel opnieuw opgebouwd. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
One reply on “Alfa Romeo Giulia GTA-R Alfaholics”

Comments are closed.