Ferrari F40

De Ferrari F40 is de ultieme posterauto met zijn ruige looks. De F40 werd gebouwd om het 40-jarig bestaan van het Italiaanse merk te vieren maar moest vooral een statement worden voor alle knowhow die Ferrari in huis had om een auto snel te laten gaan. Destijds leefde Enzo Ferrari nog en bekend is dat hij de nodige invloed op de ontwikkeling van de F40 heeft uitgeoefend. Het was de eerste productie auto waar composietmaterialen werden toegepast, iets wat Ferrari ook toepaste op haar Formule 1 auto’s. Onder de enorme achterklep ging een 3 liter V8 middenmotor schuil die dankzij twee turbo’s het tot 487pk schopte. Deze zat gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De sprint naar de 100 km/u werd voltooid in 3,8 seconden, de topsnelheid bedroeg 324 km/u! Daarmee was de F40 de snelste productie auto in zijn tijd, en dus ook sneller dan de Porsche 959.

Er zouden uiteindelijk 1.337 stuks de fabriek verlaten. Vanaf het eerste moment is de F40 een veelgezochte verzamelauto. De prijzen hebben enkel een stijgende lijn laten zien waarbij prijzen van boven een miljoen Euro op dit moment zelfs haalbaar zijn.

Ferrari F40

Deze Ferrari F40 wordt te koop aangeboden in Engeland via Classic Driver en is een verhaal apart. Dat een F40 zeldzaam is heeft geen nadere toelichting nodig, het is de blauwe kleur die dit tot een unieke exemplaar maakt.

Ferrari F40 01

De auto werd in 1992 nieuw aan de eerste eigenaar geleverd en was één van de laatste exemplaren die de fabriek in Maranello verliet. Hoewel naar verluid alle F40’s de fabriek hebben verlaten met rode lak heeft dit exemplaar een respray gehad in de bodyshop van Ferrari in blauw met de Tricolore strepen. Anno nu heeft de auto altijd nog maar 16.500km gereden en beschikt over een uitvoerige historie en een Ferrari Classiche certificaat. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

Tags from the story
0 replies on “Ferrari F40”