Daimler Benz 170 SB Hot Rod

De Daimler Benz 170, intern W136 genaamd, maakte zijn publieke debuut in 1936 en zou gebouwd worden tot in de de jaren ’50. In de eerste jaren was het een groot verkoopsucces voor het Duitse merk, tussen 1936 en 1942 zouden er 75.000 exemplaren zijn geproduceerd.

De Hot Rod subcultuur is groot in de USA en ontstond uit het weer rijdbaar maken van vooroorlogse auto’s. Zo ontstonden er unieke modellen die in de regel na veel noeste arbeid en creativiteit de weg onveilig maakten.

Daimler Benz 170 SB Hot Rod

Deze Daimler Benz 170 SB Hot Rod wordt te koop aangeboden in Duitsland door DLS Automobile. Volgens de verkoper is de Hot Rod gedurende 15 jaar door een zeer kundige liefhebber eigenhandig opgebouwd. Zijn eigen smaak was daarbij leidend zonder zich iets aan te trekken van de conventies in de oldtimerwereld, zoals bijvoorbeeld behoud van originaliteit.

Daimler Benz 170 Hot Rod 03

Het dak werd met 8cm verlaagd, tegelijk werd de carrosserie drastisch verbreed om plaats te bieden aan de brede banden. Daarbij werd een modernere vooras, schijfremmen van een SLC en Bilstein dempers gemonteerd. Onder de kap werd een 3.0 V6 Alfa Romeo motor gelepeld die rond de 200pk levert gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Theoretisch zoo 200 km/u mogelijk zijn, vanwege de veiligheid is de auto echter begrenst tot 135 km/u. Het elektrische schuifdak, elektrische bedienbare ramen en de Recaro’s maken het helemaal af.

De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Daimler Benz!

Tags from the story
One reply on “Daimler Benz 170 SB Hot Rod”

Comments are closed.