Volkswagen Golf GTI Mk1

De Golf 1 GTI was een belangrijke auto in de automobiele historie doordat het de eerste praktische hatchback was die over sportwagenprestaties beschikte. Daarmee kwam het serieuze werk op de linkerbaan voor de “gewone man” ineens binnen bereik. Met zijn 1.6 liter motor met 110pk wist de GTI voor die tijd indrukwekkende prestaties neer te zetten. Mede door zijn lage gewicht van 810kg was er een topsnelheid haalbaar van 182 km/u en werd de sprint van 0 naar 100 km/u in 9,2 seconden afgerond.

In tegenstelling tot wat je van Volkswagen zou verwachten was de roestprotectie niet al te best en zijn er weinig exemplaren van deze oer-GTI overgebleven. Een goed en origineel exemplaar is dan ook moeilijk te vinden en heeft de Volkswagen Golf 1 GTI al geruime tijd de stijgende lijn te pakken qua waarde.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Volkswagen Golf GTI Mk1 uit 1979 is geheel opnieuw opgebouwd en wordt nu te koop aangeboden in Italië. Volgens de verkoper is de auto opgebouwd met originele onderdelen en bevindt deze zich in een nieuwstaat. De GTI met vijfversnellingsbak heeft slechts 88.000km op de teller. Vooral het pure originele uiterlijk maakt dit tot een opvallende GTI van de eerste generatie. De prijs is € 16.500. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze GTI!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Golf GTI Mk1”