TVR Chimaera

De TVR Chimaera is geproduceerd tussen 1992 en 2003 en werd in de markt gezet als het grotere en meer comfortabele alternatief binnen de TVR-modellenlijn. Comfortabel is overigens relatief aangezien de meeste TVR’s spijkerhard geveerd zijn, zo ook deze Chimaera. De basis vormde het chassis van de Griffith en V8 motoren waren gebaseerd op de welbekende Rover V8. In eerste instantie was de V8 leverbaar als 4.0 liter, al snel volgde een 4.3 liter en nog later zelfs een 4.5 liter.

HET AANBOD

Deze TVR Chimaera is in 1997 origineel in Nederland geleverd, heeft sindsdien maar 38.000km gereden en wordt nu te koop aangeboden. Uit de advertentie blijkt niet welke motor nu in het vooronder ligt. Volgens de verkoper verkeert de donkerblauwe TVR in een uitstekende staat, zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde, en is deze onlangs nog door een specialist nagekeken. De prijs van deze brute Engelsman is € 27.500. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze TVR!

Tags from the story
One reply on “TVR Chimaera”
  1. says: Eric van Spelde

    Um, spijkerhard geveerd? In vergelijking met wat – een Renault 16 met vier lekke schokdempers? Ooit wel eens in een Chimaera gereden? De standaard set-up is vrij soft… Veerwegen zijn vrij kort maar daar heb je alleen last van als je de Nordschleife op ‘maximum attack’ wil nemen of zo.

    Koppeling en (onbekrachtigde) besturing zijn van het soort ‘echte mannenauto (m/v)’, maar op de buitenweg is een Chimaera verassend comfortabel.

Comments are closed.