10 tips voor het stallen van je oldtimer in de winter

De weersomstandigheden worden steeds minder aantrekkelijk om je oldtimer aan bloot te stellen, mede dankzij de vernieuwde motorrijtuigenbelasting zullen velen dan ook hun geliefde oldtimer droog stallen voor een comfortabele winterslaap. Echter waar moet je op letten zodat je bij het ontwaken weer net zoveel van je oldtimer kan genieten als altijd? We hebben de 10 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet!

1. Maak de auto goed schoon

Bij voorkeur met een hogedrukreiniger zodat er geen vuil aan de lak blijft hechten. Omdat je met een hogdrukspuit ook ongewenste openingen bereikt is het zinvol de auto daarna goed droog te maken. Met de hand droogmaken heeft de voorkeur omdat je dan een goed zicht hebt, maar geniet ook van het laatste ritje terwijl je de auto goed droog rijdt.

2. Vervang de olie en het oliefilter

Motorolie heeft de neiging te verzuren en zorgt voor corrosie als de auto langer stilstaat

3. Vul de tank zo goed mogelijk en voeg een anti condensatiemiddel toe

Zodra er ruimte is in de tank kan er roestvorming ontstaan, dus hoe voller de tank hoe kleiner de kans op roest, ook omdat er dan weinig zuurstof aanwezig is wat roestvorming bevorderd. Daarnaast, zeker in een koudere garage, heeft brandstof de neiging om te condenseren, middelen zoals Tanksafe voorkomen dat.

4. Sluit de auto niet helemaal af

Als de auto op de juiste plek staat zorg er dan voor dat de ramen op een kiertje staan voor een goede ventilatie en voorkom schimmelvorming

5. Bescherming

Een garage is zelden stofvrij en je oldtimer komt juist prachtig glimmend in de garage te staan. Een goede autohoes beschermd de lak tegen de elementen en zorgt ervoor dat je auto er weer uit komt zoals je deze naar binnen hebt gereden. Belangrijk is dat de doek goed ventileert anders ben je verder van huis met schimmel en narigheden.

6. De accu

Deze zal langzaam leeglopen en het is dus verstandig deze los te koppelen en/of aan te sluiten op een druppellader.

7. Rubbers en chroom

Het advies is zowel het rubber als het chroom in te smeren met een laagje vaseline. Het chroom is daarmee extra beschermd zodat je de zomer weer glanzend tegemoet kan zien. Rubbers blijven met vaseline soepel en drogen niet uit.

8. Beweging

Dat is is goed voor een mens maar ook voor een auto, dus als het even kan is het beter de auto af toe heen en weer te rollen, pedalen  in te drukken zodat je in de zomer geen verrassingen hebt.

9. Banden

Zorg ervoor dat de banden niet “vierkant” worden, dat kan je doen door de assen op blokken te zetten waardoor de druk op de banden verminderd wordt. Een makkelijkere oplossing is de banden extra hard op te pompen.

10. Ga regelmatig kijken

Je weet nooit wat er in de tussentijd in de garage is gebeurd, bovendien een mooi momentje om weg te dromen bij fraaie stuurmanswegen op een mooie zomerdag

 

    .

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Tags from the story
,
0 replies on “10 tips voor het stallen van je oldtimer in de winter”