Mercedes G36 AMG

De Mercedes-Benz G-Klasse is een automobiel icoon en mag wereldwijd nog altijd op een enorme schare liefhebbers rekenen. Voordat we ingaan op deze fraaie, doch politiek incorrecte, G36 AMG eerst wat achtergrondinformatie over de ontstaansgeschiedenis.

De G-Klasse, waarbij de “G” staat voor Geländewagen (terreinwagen) is de langst geproduceerde Mercedes in de geschiedenis met zijn 32 jaar. De ontwikkeling startte in 1972 met de focus op off road capaciteiten, maximale veiligheid en comfort. Mercedes zocht daarvoor de samenwerking met het Oostenrijkse Steyr-Daimler-Puch. Na uitvoerig testwerk in o.a. de Sahara werd het model in 1979 geintroduceerd. De G-Klasse werd op dat moment met name utilitair ingezet door bijvoorbeeld het Nederlandse leger. In 1981 werden er voor het eerst een aantal comfortverhogende zaken leverbaar als airconditioning, een automatische versnellingsbak. Door de jaren heen zou de G-Klasse steeds luxer en sneller worden en zou het model zelfs de cultstatus bereiken door vele wereldberoemde en vaak gefortuneerde berijders. Het hoekige design met de stroomlijn van een bushokje is tot op de dag van vandaag gelijk gebleven.

Deze imposante Mercedes G36 AMG uit 1993 is oorspronkelijk in Japan geleverd en wordt nu te koop aangeboden in Engeland. De auto verkeert in een zeldzaam goede originele staat. Zo staat de AMG nog in zijn eerste zilvergrijze lak. Ook het interieur is smetteloos, verbazingwekkend na 136.951 kilometer en 21 jaar gebruik. Onder de kap ligt een door AMG met de hand gebouwde 3.6 liter zescilinder lijnmotor gekoppeld aan een automatische bak met vier verzetten. Het is daarmee niet een kanon als de huidige AMG modellen, deze versie levert 225pk. Aan luxe geen gebrek met ABS, stuurbekrachtiging, elektrische spiegels en elektrische ramen. De AMG body kit maken de auto tot een imposante verschijning. Het serviceboekje is compleet en alle beurten zijn op tijd uitgevoerd inclusief een zeer recente onderhoudsbeurt. We hebben het niet exact kunnen achterhalen maar waarschijnlijk zijn er slechts enkele honderden van deze G36 AMG gebouwd. De prijs is omgerekend ongeveer € 19.600. Zie HIER voor de advertentie van 4 Star Classics.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes G36 AMG”