Saab 900 Turbo 8V

De Saab 900 rolde van 1978 tot 1998 in twee generaties uit de fabriek. Dit model valt onder de eerste generatie en staat bekend onder de naam “classic” die tot 1993 in productie is geweest. De Turbo was het hoogtepunt uit misschien wel de gehele geschiedenis van Saab, een automobiel icoon die nog steeds op vele liefhebbers mag rekenen.

De Classic was gebaseerd op de Saab 99 waarbij het front langer was gemaakt om aan de Amerikaanse regelgeving ten aanzien van een frontale botsing te kunnen voldoen. Opvallend was dat de viercilinder motoren “andersom” waren gemonteerd, dat wil zeggen dat de krukas zijn vermogen aan de voorkant leverde waar het via kettingen naar de transmissie werd gebracht. De link met de vliegtuighistorie is in dit model goed zichtbaar door de gebogen rechtopstaande vooruit voor een goed zicht.

Saab 900 Turbo 8V

Via Classic Driver wordt deze Saab 900 Turbo 8V uit 1989 aangeboden in Portugal. Slechts 100 exemplaren zouden er met deze Aero-kit geproduceerd zijn, alsof dat nog niet bijzonder genoeg is heeft dit exemplaar ook nog maar 55.000km op de teller staan!

 

De onderhoudshistorie is zeer goed gedocumenteerd en de auto is dan ook klaar voor gebruik. Deze Saab in uiterst smaakvol donkergrijs met bruin leer wordt aangeboden voor € 32.900.

Deel hieronder je mening over deze Saab!

Tags from the story
0 replies on “Saab 900 Turbo 8V”