Alleen Porsche heeft meer Porsches dan Manfred Hering

Manfred Hering is een specialist in vroege modellen van de Porsche 911 en heeft iets waar heel veel mensen van dromen, heel veel Porsches 911. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft hij een enorme collectie opgebouwd die hij in zijn onlangs geopende Porsche Dream Factory in Wuppertal bewaard. Speciaal voor Classic Driver opende hij de deuren waardoor wij er nu ook deelgenoot van kunnen zijn.

Manfred Hering 05 Manfred Hering 04Manfred Hering 01 Manfred Hering 06

Er zijn werkelijk honderden Porsches opgeslagen in allerlei verschillende modellen en uitvoeringen, een liefde die al vroeg ontstond bij de geboren Duitser. Hij besloot er zijn business van te maken en inmiddels geniet hij flink aanzien als het gaat om de 911 en het restaureren daarvan. Zijn passie is uitgegroeid naar een bedrijf met vijftig werknemers waarbij men elke mogelijke discipline in eigen huis heeft. Originaliteit staat bij hem voorop, zo kan de klant weliswaar een model uitkiezen uit de ongeveer 250 Porsches die hij op voorraad heeft maar zal hij deze altijd naar de fabrieksspecificaties weer opbouwen.

Manfred Hering 02

Zijn eigen favorieten? Hij blijkt ook nog een museum te hebben waar o.a. de eerste Porsche 968 Turbo S staat, de ex-Ferry Porsche 3.0 Turbo en een 911 Carrera Rally, die de Acropolis Rally and San Remo heeft gereden. Hij is ook een groot liefhebber van Porsches die door de Politie werden ingezet. Echter wanneer het budget onbeperkt was vulde hij zijn collectie maar al te graag aan met een Porsche 356 America Roadster and Steve McQueen’s Porsche 911 2.2 S uit de film ‘Le Mans’. Tja, je moet wat te dromen houden….

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
0 replies on “Alleen Porsche heeft meer Porsches dan Manfred Hering”