MINI Classic Cooper

De Mini Cooper is een sportieve versie van een kleine Britse auto. Hij was oorspronkelijk gebaseerd op de standaard MorrisMini Minor- en Austin Seven-modellen ontworpen door Alec Issigonis. Deze werden echter door de sport- en racewagenconstructeur John Cooper (1923-2000) voor wat betreft motor, chassis en uitrusting aangepast aan rally en racerij. De Mini Cooper verwierf zijn faam door in de jaren ’60 drie keer de rally van Monte Carlo in zijn klasse te winnen. Tegenwoordig is de Mini Cooper gebaseerd op de MINI One, gemaakt door BMW.

MINI Classic Cooper

Deze MINI Classic Cooper uit 1969 in Almond Green wordt in Engeland te koop aangeboden via Classic Driver. Gedurende de periode juni 1998 tot december 1999 heeft de kleine Brit een uitvoerige restauratie ondergaan waarbij deze in beter dan nieuwstaat is gebracht.

mini-classic-cooper-04

mini-classic-cooper-02 mini-classic-cooper-03

Elke stap in dit proces is vastgelegd met 150+ foto’s. Om de dagelijkse bruikbaarheid te vergroten zijn er de volgende modificaties aangebracht; tweetraps ruitenwissers, achteruitrijverlichting, mistlamp achter en rembekrachtiging. De motor heeft een aantal aanpassingen ondergaan waardoor deze wat meer pit zou leveren. Voor € 29.795 heb je dit icoon in de garage staan.

Deel hieronder je mening over deze MINI!

Tags from the story
0 replies on “MINI Classic Cooper”