Lamborghini Countach 5000 QV

De Lamborghini Countach werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 1971 en was werkelijk een shock voor het publiek. Het ontwerp van Marcello Gandini was zo spectaculair en ongewoon dat velen dachten dat het een showauto was die nooit het productiestadium zou halen. Met slechts enkele wijzigingen in het ontwerp besloot Lamborghini de auto met de kenmerkende vleugeldeuren gewoon op de markt te brengen.

Als reactie op de aartsrivaal Ferrari met hun 512 BB en later de Testarossa moest Lamborghini de Countach blijven evalueren met onder andere als resultaat de Countach 5000 QV met vier kleppen per cilinder, oftewel quattrovalvole in Italiaans. In deze uitvoering verhuisden de carburateurs naar de bovenkant van de motor voor meer zuurstof, daardoor kwam er een verhoging in de motorkap wat het slechte zicht naar achteren er niet beter op maakte. Sommige bodypanelen werden vervangen en de latere versies beschikten zelfs over brandstofinjectie. Het vermogen liep uiteen van 420pk tot 461pk, slechts 610 exemplaren zijn er gebouwd van de 5000 QV.

Lamborghini Countach 5000 QV

Deze Lamborghini Countach 5000 QV uit 1987 wordt in eigen land te koop aangeboden door Liberty Cars. Het betreft een model voor de Amerikaanse markt met een Bosch K-Jetronic brandstofinjectie waardoor het vermogen uitkomt op een indrukwekkende 414pk. De eerste 10 jaar van zijn loopbaan verbleef de auto in de USA, daarna kwam deze in handen van een Japanse verzamelaar. In 2014 kwam de huidige verkoper de Countach op het spoor waarna deze werd afgeleverd op zijn geboortegrond, de nieuwe restauratie-afdeling van Lamborghini in Italië.

lamborghini-countach-5000-qv-01

Daar heeft de auto een totaalrestauratie ondergaan die een jaar in beslag nam, een verrassing was dat het één van de twee exemplaren betrof die met een zogenaamd “Gold Package”, was uitgevoerd. Dat houdt in dat veel onderdelen op zowel exterieur als interieur in 18-karaats bladgoud zijn uitgevoerd. Niet ieders smaak zullen we maar zeggen, bijzonder is het wel! De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Countach 5000 QV”