BMW 325i E30 Touring

De BMW E30 was de tweede generatie 3-serie en heeft vandaag de dag een begeerlijke status bereikt. Volgens velen is dit de fijnste 3-serie ooit gebouwd vanwege de eenvoudige tijdloze belijning, fraaie motoren en superieure pure rijeigenschappen. In 1982 verscheen de E30 en was in vele carrosserievarianten leverbaar zoals een 2-deurs Coupé, 4-deurs Sedan, 5-deurs Touring en een Cabriolet. Toen de opvolger E36 zich aandiende in 1991 bleven de Touring en Cabriolet nog een aantal jaren in productie tot en met 1994. Ook het motorenaanbod was breed met vier- en zescilinders in zowel benzine als dieselvarianten.

Inmiddels is de E30 een gewilde klassieker met de M3 als absoluut hoogtepunt, echter die is door de extreme prijsontwikkeling voor de meesten onbetaalbaar geworden. De 325i is degene die je moet hebben volgens de liefhebbers, met zijn 170pk niet eens zoveel minder krachtig dan een M3 en een heerlijk zescilinder geluid. De 325i motor was leverbaar in alle carrosserievarianten waarbij opgemerkt dient te worden dat de Touring iets meer gewicht op de achteras heeft wat leidt tot meer voorspelbare rijeigenschappen. Een 325i Touring is door zijn praktische bruikbaarheid en goede rijeigenschappen een begeerlijke klassieker die je nog maar zelden in goed originele staat treft met een acceptabele kilometerstand.

BMW 325i E30 Touring

Deze BMW 325i E30 Touring met handgeschakelde versnellingsbak wordt in eigen land te koop aangeboden door Premium Classics. Volgens de verkoper verkeert de cult stationwagon in een uitstekende staat en is deze compleet gedocumenteerd.

bmw-325i-e30-touring-04

 

De auto is niet full-options maar beschikt wel over een aantal aantrekkelijke extra’s zoals; airconditioning, elektrische ramen en een //M-stuurwiel. De prijs is € 15.950.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW 325i E30 Touring”