Alfa Romeo SZ

De Alfa Romeo SZ, bijgenaamd “Il Mostro” (= het monster), is met zekerheid één van de meest controversieel vormgegeven auto’s uit de geschiedenis. De RZ werd gebouwd tussen 1989 en 1991, met name bedoeld om het slechte imago van Alfa Romeo in de jaren ’80 op te poetsen.

De naam SZ verwijst naar de Sprint Zagato’s uit het rijke verleden van Alfa Romeo, de latere open versie werd RZ genoemd wat stond voor Roadster Zagato. De minder exotische alfa 75 stond aan de basis voor de mechanische onderdelen, waaronder het verkorte onderstel. Zagato stond in voor de assemblage. Slechts ongeveer duizend stuks zijn er geproduceerd van de SZ, allemaal in de kleur Rosso Alfa. Onder de kap ligt een 3,0 liter V6 en levert 210 pk, dat leverde een topsnelheid op van 250 km/h en een 0-100 km/h sprint van 7 seconden.

Alfa Romeo SZ

Deze Alfa Romeo SZ uit 1991 en productienummer 404 wordt te koop aangeboden in eigen land door MIC-Exclusive. Volgens de verkoper heeft de SZ tot 1992 in een showroom gestaan van een Brusselse Alfa Romeo dealer, de eerste eigenaar heeft de auto tot in 1999 in bezit gehad en 13.000km op de teller gezet. Daarna is de Alfa naar Nederland geïmporteerd, de eerste Nederlandse eigenaar had deze in gebruik tot een kleine 38.000 kilometer. In 2006 kwam de auto in handen van de huidige eigenaar, destijds met 49.000km ervaring. Deze eigenaar heeft de SZ weer in topconditie teruggebracht waarbij de motor deels is gereviseerd, deze kreeg meteen een upgrade naar  230pk. De 18 inch velgen zijn toen gemonteerd, de originele 16 inch exemplaren worden meegeleverd. De SZ zou erg goed klinken door een roestvrijstalen einddemper welke op maat is gemaakt door EPS. De lak een interieur zouden in een goede staat zijn. De onderhoudshistorie zou volledig gedocumenteerd zijn. Inmiddels staat er 59.473km op de teller en vraagt men € VERKOCHT voor de bijzondere Italiaan. Met dank aan Rogier voor de tip.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo SZ”