Facel Vega HK500

Het Franse automerk Facel Vega, een samenvoeging van de metaalfabriek met de naam Facel en een ster genaamd Vega, presenteerde in 1964 op de Autosalon van Parijs haar eerste model. De auto werd aangeprezen als ‘For the Few Who Own the Finest’. De eerste modellen, de Facel FV en later de HK500, beschikten over een Chrysler V8. In eerste instantie was dat de 4.5 liter DeSoto Hemi motor, vanaf 1959 werden er 5.8 liter en zelfs 6.28 liter Chrysler V8 motoren gebruikt. De FV en HK500 stonden bekend als zeer luxe maar ook zwaar, met zo’n 1.800kg wisten zelfs de sterke Amerikaanse motoren niet voor aansprekende prestaties te zorgen. In 1962 verscheen de Facel II, deze was lichter, slanker en moderner en eleganter gelijnd en bovenal sneller.

Facel Vega HK500

Deze Facel Vega HK500 wordt in Nederland te koop aangeboden door JB Classic Cars. De gentlemen’s driver verliet in 1960 de fabriek waarna deze werd geïmporteerd door Beherham-Demoen in Brussel. Daarna zou de auto diverse eigenaren kennen in Nederland, Duitsland en Argentinië.

 

De huidige eigenaar besloot een omvangrijke restauratie in te zetten waardoor dit exemplaar in een perfecte staat verkeert. Daarbij zijn vele onderdelen vernieuwd, gereviseerd of gerestaureerd. Het interieur is volledig vernieuwd. Het prijskaartje vermeldt € 249.000.

Deel hieronder je mening over deze Facel Vega!

Tags from the story
One reply on “Facel Vega HK500”

Comments are closed.