Aston Martin Lagonda Shooting Brake

De Aston Martin Lagonda is gebouwd tussen 1974 en 1990 met een totaal van 645 exemplaren. In de jaren ’70 verkeerde Aston Martin in zwaar weer dus zocht men naar oplossingen om meer vet op de botten te krijgen. Tot nu toe had men enkel 2 + 2 sportwagens gebouwd, de Lagonda was hun eerste vierdeurs sedan. Zodra de controversieel vormgegeven Lagonda voor het eerst werd gepresenteerd ontving men honderden aanbetalingen van geïnteresseerden en leek de financiële situatie te keren voor Aston Martin.

Onder de kap lag een V8 motor gekoppeld aan een automatische drieversnellingsbak. Traditioneel werd de Lagonda met de hand gebouwd waardoor het tevens één van de duurste sedans ter wereld bleek. Qua prijs kon de Lagonda vergeleken worden met de Rolls-Royce Silver Spirit/Silver Spur and Bentley Mulsanne. Het was tevens de eerste auto met een digitaal instrumentenpaneel wat overigens ook voor de nodige technische problemen zorgde.

Het controversiële ontwerp leidde tot de verkiezing tot één van de lelijkste auto’s van de laatste 50 jaar door Bloomberg Businessweek. Time Magazine verkoos de Lagonda tot één van de 50 slechtste auto’s ooit vanwege de vele problemen met de elektronica, al met al droeg dit niet bij aan het verkoopsucces waar men op hoopte.

Video:

Ondanks alle negatieve publiciteit is het niet te ontkennen dat we hier met één van de meest bijzondere auto’s uit de geschiedenis te maken hebben.

Aston Martin Lagonda Shooting Brake

Deze links gestuurde Aston Martin Lagonda Shooting Brake uit 1987 met slechts 39.000km op de teller wordt te koop aangeboden door Emil Frey Classics AG in Zwitserland. De unieke Shooting Brake is ontworpen en gebouwd door de bekende Zwitserse Aston Martin Heritage specialist Roos Engineering Ltd. Tussen 1996 en 1999 is de bizar vormgegeven stationcar gebouwd naar klantwens op basis van een 3e Serie Aston Martin Lagonda uit 1987. Speciale features zijn de parkeersensoren, een DVD systeem voor de achterpassagiers en een 4-trap automaat. Volgens de verkoper heeft Roos Engineering perfect voor het onderhoud zorg gedragen waardoor de Aston in een uitstekende staat verkeert. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin Lagonda Shooting Brake”