Porsche 904 Carrera GTS

De Porsche 904 was de eerste Porsche met een kunststof body. Er werd een hele range aan motoren in dit model geleverd, variërend van vier- tot achtcilinders. Vijf maanden na de introductie in 1964 won de 904 Carrera GTS de Targa Florio in Sicilië. Succesvol was het model ook bij de Rally van Monte Carlo en Le Mans. De 904 wordt gezien als één van de best gestileerde raceauto’s aller tijden.

Porsche 904 Carrera GTS

Deze Porsche 904 Carrera GTS wordt in Engeland te koop aangeboden door DK Engineering. In april 1964 werd de auto geleverd aan de Franse distributeur van Porsche, Sonauto in Parijs. Chassisnummer 083 zou daarna gedurende 6 jaar diverse Franse eigenaren hebben gekend waaronder 3 amateur racers. Zo nam deze deel aan diverse bekende races zoals; 12 Hours of Rheims, Coupes des Alpes, Rally Flandres, Rally Ardennes, Course de Cote Ceyreste, Chamrousse, Routes du Nord, Mont Ventoux and the Tour de Course. Toen deze crashte werd de 904 teruggestuurd naar de fabriek waar men een nieuw chassis en body monteerde zoals men dat in die periode deed bij de 904/6s. De originele motor en versnellingsbak werden wel weer gebruikt. Dat hield ook in dat er een paar upgrades waren verwerkt zoals een betere stroomlijn, stijver chassis, centrale vuldop, met de hand te openen ramen en verkorte deuren.

 

In 1971 zorgde de Porsche specialist Manfred Freisinger dat 083 in Duitse handen kwam, daarna zou deze gedurende 35 jaar in zijn geboorteland blijven. Eind jaren ’90 dook de 904 weer op als een “barn-find” waarna een restauratie door de beste 904 experts ter wereld werd ingezet. In 2007 kwam de Porsche in Britse handen, in 2010 diende zich een Amerikaanse koper aan. In die periode werd deze ook ingezet bij historische races.

In 2014 werd de auto weer door DK Engineering aangekocht en mogen we spreken van één van de allerbeste matching numbers 904’s ter wereld. De toenmalige eigenaar besloot er nog een zescilinder motor door Prill in te laten bouwen, uiteraard met behoud van de originele viercilinder. Deze zescilinder geeft meer power en maar de 904 meer bruikbaar. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 904 Carrera GTS”