BMW E3 3.0 Si Touring

Deze BMW E3 3.0 Si Touring is een verhaal apart en wordt te koop aangeboden via Pistonheads. De verkoper maakte in 1991 kennis met de eigenaar van deze bijzondere stationwagon toen deze een 3.0 Si in blauw metallic kocht, nog steeds bezit hij deze auto en wat hij niet wist is dat de koper een enorme BMW E3 fanaat is. Deze unieke Touring staat namelijk ook bij hem in de garage.

BMW Motorsport bouwde in de jaren ’70 een aantal van deze praktische versies voor eigen gebruik, deze werden ingezet om de rally’s te ondersteunen die destijds werden gereden met de BMW 2002 Ti. Deze linksgestuurde exemplaren kwamen echter nooit beschikbaar voor het publiek. De Britse BMW importeur zag samen met de dealer Langley Motors wel kansen voor deze Estate. Een normale E3 was al twee keer zo duur dan een Britse sedan, de conversie naar deze praktische variant maakte de prijs astronomisch hoog wat resulteerde in een beperkte oplage van slechts 10 tot 12 stuks. Deze werden zowel als 2500 en 3.0 Si uitgevoerd.

 

Deze Touring in Polaris Silber is het 4e exemplaar in bezit van de verkoper en heeft net een omvangrijke restauratie achter de rug die maar liefst 14 jaar in beslag heeft genomen, de overige 6 tot 8 exemplaren hebben de tand des tijds helaas niet doorstaan. De restauratie is tot in de perfectie uitgevoerd waarbij elke onderdeel door de handen is gegaan. Daarmee is het de beste Touring van de E3 ter wereld die nog bestaat. Mooie details zijn het blauwe leer in combinatie met de zilverkleurige lak, de kokosmatten, Alpina wielen en de originele Blaupunkt radio. De auto zou daarnaast uitstekend gedocumenteerd zijn. Voor omgerekend ruim 90.000 Euro heb je dit unieke stukje BMW-historie in je garage staan. Een nadeeltje is wel dat het stuur aan de rechterzijde zit…

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
One reply on “BMW E3 3.0 Si Touring”

Comments are closed.