Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Coupé

De Mercedes 280 SE Coupé (W111) verscheen samen met de Cabriolet in 1967 voor het eerst op de weg en bleef tot 1971 in productie. Onder de majestueuze motorkap lag een zescilinder in lijn motor met brandstofinjectie die 160pk leverde. Het bekende automagazine Road & Track beschreef de auto als volgt “one of the best-looking body designs to come from any German concern.” With its beautiful design and exceptional proportion, this series became an instant classic”. En daar is geen woord aan gelogen!

Qua passieve veiligheid was de W111 een ware pionier, zo waren in het interieur de scherpe uitstekende delen bekleed, zodat bij een ongeval letsel zou worden voorkomen, de klinken om de deur te openen staken niet meer uit en het was de eerste auto met een veiligheidsstuur om het speereffect te voorkomen. Daarnaast werd voor het eerst een veilligheidskooi met geïntegreerde kreukelzone toegepast, naar een ontwerp van Béla Barényi. Het laatste, en tevens topmodel, kwam in augustus 1969 op de markt, de 280SE 3.5 met een gloednieuwe 3.499 cc V8 motor met 200pk en een topsnelheid van 210 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 in 9,5 seconden. Om het grote V8 blok te kunnen plaatsen werd o.a. de grille verbreed.

De coupé-variant werd het meeste verkocht, totaal 3.797 stuks zijn er gebouwd. Slechts 1.390 klanten verkozen de Cabriolet boven de Coupé wat leidt tot astronomische prijzen voor de open versie vandaag de dag.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Coupé uit 1973 wordt te koop aangeboden in Nederland. De auto met lichtmetalen velgen, stuurbekrachtiging en schuifdak heeft slechts 27.700km gereden en zou volgens de verkoper in een uitzonderlijke staat verkeren. De prijs van deze luxueuze Benz is € 72.500. Zie HIER voor de advertentie op Marktplaats.

Deel hieronder je mening over deze Benz!

2 replies on “Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Coupé”
 1. says: Paul-Heinz Wirtz

  Hallo,
  ist das Auto rostfrei? Was muss noch gemacht werden um das Fahrzeug auf Wertung 2 zu bringen?
  Bitte um Info
  Paul-Heinz Wirtz

 2. says: thecoolcars

  Hello Paul-Heinz, the link above will direct you to the original seller. But it seems the car is already sold.

Comments are closed.