Lancia Flaminia Serie 1 2.5 Sport Zagato

De Lancia Flaminia was het topmodel in zijn tijd van de Italiaanse fabrikant en werd gebouwd tussen 1957 en 1970 als opvolger van de Aurelia. De coupé en cabriolet werden als basis aan diverse prestigieuze carrosseriebouwers aangeboden waar onder andere deze Lancia Flaminia 2.8 Super Sport van Zagato uit voort kwam. Het design van Zagato samen met de 152pk sterke V6 motor met drie carburateurs maakte de Super Sport niet alleen tot de meest aansprekend Flaminia maar ook één van de beste ontwerpen in hoogtijdagen van de bekende Milanese carrosseriebouwers. Tussen 1964 en 1967 werd de Zagato in beperkte aantallen gebouwd.

Lancia Flaminia Serie 1 2.5 Sport Zagato

Deze Lancia Flaminia Serie 1 2.5 Sport Zagato wordt in Duitsland te koop aangeboden door Thiesen Automobile Raritäten. Het betreft een vroeg model uit de eerste serie met de begerenswaardige plexiglazen afdekking van de koplampen.

Lancia Flaminia Serie 1 2.5 Sport Zagato 03

Gedurende geruime tijd heeft de Italiaan rondgereden in de USA en is in 2008 naar Europa gehaald. Toen is er een zeer omvangrijke restauratie ingezet waardoor deze er nu waarschijnlijk beter bij staat dan nieuw. Dit proces zou goed gedocumenteerd zijn met vele rekeningen en foto’s. De prijs van deze must have voor de verzamelaar, en naar onze mening één van de mooiste auto’s ooit gebouwd, is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Flaminia Serie 1 2.5 Sport Zagato”