Alfa Romeo 1750 GT Veloce 1968

De Alfa Romeo GT, intern bekend als de Alfa Romeo 105/115 serie, is een reeks Coupé’s gebouwd tussen 1963 en 1977. Het was de opvolger van de gevierde Giulietta Sprint maakte gebruik van een verkort platform van de Giulia.

De Italiaan Giorgetto Giugaro tekende voor het ontwerp en bleek een schot in de roos! Vandaag de dag wordt het model nog steeds geroemd om zijn perfecte verhoudingen van staal en glas. Ook de rechtopstaande grille met grote koplampen waren voor die tijd baanbrekende stijlelementen en werd door vele andere autofabrikanten gekopieerd.

Alle types beschikten over een viercilinder motor variërend van 1.290cc tot 1.962cc in combinatie een handgeschakelde vijfbak. Rondom werden er schijfremmen gemonteerd.

In 1967 verscheen de Alfa Romeo 1750 GT Veloce, ook wel bekend als 1750 GTV, als opvolger van de Giulia Sprint GT Veloce. Er waren behoorlijk wat verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger. Zo werd de motorinhoud vergroot naar 1.779cc waardoor de GTV een vermogen leverde van 120pk op de achterwielen. Dat gecombineerd met een wagengewicht van iets meer dan 1.000kg leverde een zeer vermakelijk autootje op. Ook de ophanging, vering, remmen en banden werden aangepast naar de modernste maatstaven. Door alle aanpassingen bleek de GTV veel prettiger te rijden, vooral op hoge snelheden, vergeleken met zijn voorganger. Uiterlijk was het model het makkelijkst te herkennen aan de dubbele koplampen en de Quadrofoglio (klavertje vier) badge op de C-stijl. Ook het interieur werd flink verbeterd, te herkennen aan de dubbele kokers waar de instrumenten in opgenomen waren. Er zouden totaal 44.269 exemplaren van de 1750 GTV de fabriek verlaten.

Zie hier voor rijdende beelden:

HET AANBOD

Deze zeldzaam mooie Alfa Romeo 1750 GT Veloce met de chique combinatie van de ‘Cava’ beige lak en bruine bekleding uit 1968 wordt te koop aangeboden in Duitsland. De auto verkeert in een unieke originele conditie. De carrosserie is lange tijd geleden opnieuw in de lak gezet. Technisch zou de Veloce volgens opgave perfect zijn. De originele gereedschapsset en handleidingen zijn nog aanwezig. Waarschijnlijk heeft de Alfa zijn leven in een droog gedeelte van Italie doorgebracht. De prijs van deze Veloce, waarschijnlijk één van de beste te koop staande exemplaren, is € 44.950. Zie HIER voor de advertentie van Movisti Classic Automobiles.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 1750 GT Veloce 1968”