Ferrari F40

De Ferrari F40 is de ultieme posterauto met zijn ruige looks. De F40 werd gebouwd om het 40-jarig bestaan van het Italiaanse merk te vieren maar moest vooral een statement worden voor alle knowhow die Ferrari in huis had om een auto snel te laten gaan. Destijds leefde Enzo Ferrari nog en bekend is dat hij de nodige invloed op de ontwikkeling van de F40 heeft uitgeoefend. Het was de eerste productie auto waar composietmaterialen werden toegepast, iets wat Ferrari ook toepaste op haar Formule 1 auto’s. Onder de enorme achterklep ging een 3 liter V8 middenmotor schuil die dankzij twee turbo’s het tot 487pk schopte. Deze zat gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De sprint naar de 100 km/u werd voltooid in 3,8 seconden, de topsnelheid bedroeg 324 km/u! Daarmee was de F40 de snelste productie auto in zijn tijd, en dus ook sneller dan de Porsche 959.

Er zouden uiteindelijk 1.337 stuks de fabriek verlaten. Vanaf het eerste moment is de F40 een veelgezochte verzamelauto. De prijzen hebben enkel een stijgende lijn laten zien waarbij prijzen van boven een miljoen Euro op dit moment zelfs haalbaar zijn.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Ferrari F40 is in 1991 nieuw geleverd in Italie, is daar tot 2012 zeer goed verzorgd en wordt  nu te koop aangeboden door Silverstone Auctions. In al die jaren heeft de auto slechts 11.000 miles gereden! De auto is volgens opgave uitstekend onderhouden en is, met uitzondering van de uitlaat, geheel origineel. Het betreft een later model met katalysator zonder het verstelbare onderstel, in de ogen van velen de ultieme uitvoering. Pfff wat zouden wij hier graag eens een rondje in sturen! De verwachte opbrengst ligt tussen de 600.000 en 750.000 Pond. Zie HIER voor de advertentie van Silverstone Auctions.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari F40!

Tags from the story
0 replies on “Ferrari F40”