Tatra Typ 87 Limousine

De Tatra Typ 87 is gebouwd van 1937 tot en met 1950 door de Tsjechische fabrikant, gedurende de Tweede Wereldoorlog was er een productiestop. Achterin lag een luchtgekoelde 2.968cc V8 motor met bovenliggende nokkenassen die 75pk leverde. Daarmee wist de Tatra een topsnelheid te bereiken van 161 km/u. De Aerodynamische carrosserie was gebaseerd op de ideeën van de Hongaar Paul Jaray, de Typ 87 was de eerste in auto in serie met dergelijke lijnen wat baanbrekend was voor die tijd.

Video:

Dr. Ferdinand Porsche werd door Tatra aangeklaagd toen de Volkswagen Kever op de markt verscheen door de gelijkenissen in belijning, er werd een flinke afkoopsom betaald aan de Tsjechen. In Nederland zijn er destijds 87 exemplaren verkocht waarvan er nog maar twee op kenteken staan.

Tatra Typ 87 Limousine

Deze Tatra Typ 87 Limousine wordt te koop aangeboden in Duitsland door Thiesen Automobile Raritaten. De auto liep in 1950 van de band. In 1979 werd deze al rijdend naar Duitsland gereden vanuit zijn geboorteland, vanaf 2001 is er een omvangrijke frame-off restauratie uitgevoerd door de bekende Tatra restaurateur Ecorra.

Tatra Typ 87 Limousine 06

Volgens de verkoper verkeert de auto in een zeldzaam goede staat en kleurt de grijsgroene lak uitstekend bij het groene leren interieur. De zeer goed gedocumenteerde Tatra is een echte blikvanger tussen de overige klassiekers bij historische evenementen. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Tatra!

Tags from the story
0 replies on “Tatra Typ 87 Limousine”