Peugeot 403 Break Gendarmerie

De Peugeot 403 werd op 20 april 1955 voor het eerste aan het grote publiek getoond in het Palais de Chaillot in Parijs. Pininfarina was verantwoordelijk voor het ontwerp. Onder de kap lag een 1.468 cc benzinemotor, feitelijk een vergrote versie van het blok uit de Peugeot 203 en leverde een vermogen 65 pk. Bijzonder voor die tijd was de thermostatisch geregelde fan, welke stopte zodra de motortemperatuur beneden de 75 graden kwam en aansloeg zodra de temperatuur opliep tot boven de 84 graden. Peugeot claimde hiermee een verbruikswinst van tussen 5-10% en een aanzienlijke reductie van het interieurgeluid. Een ander unicum was een verwarmingssysteem voor de carburateur dat reageerde op het inschakelen van de verwarming in de auto.

Peugeot 403 Break Gendarmerie

Deze Peugeot 403 Break Gendarmerie wordt in België te koop aangeboden door Albion Motorcars. De auto, die nog steeds in zijn eerste lak staat, is in 1959 in Frankrijk verkocht waar hij zijn carrière doorbracht in de zonnige Provence. De 403 zou daardoor geheel roestvrij zijn en over een charmant patina beschikken.

Peugeot 403 Break Gendarmerie 06 Peugeot 403 Break Gendarmerie 02

Technisch is deze onlangs geheel nagekeken, toen is er een grote beurt uitgevoerd, het achterste differentieel vervangen en het remsysteem gereviseerd. Overigens is de auto niet in gebruik geweest bij de Franse politie, dit is slechts een outfit die de auto is aangemeten voor een fotoshoot. De vraagprijs is € 13.500.

Deel hieronder je mening over deze Peugeot!

Tags from the story
0 replies on “Peugeot 403 Break Gendarmerie”