Bristol Brigand

De Bristol Type 603 modellen werden in 1976 geïntroduceerd en was sinds de 406, die alweer uit de late jaren ’50 dateerde, een flinke stap vooruit qua design. Het nieuwe design was veel meer gestroomlijnd en bood ook nog meer hoofd-, been- en schouderruimte ten opzichte van zijn voorgangers. In eerste instantie lag er een 5.2 of 5.9 liter V8 in het vooronder, de laatste kwam te vervallen toen de S2 zijn intrede deed, een model dat herkenbaar was aan de koplampen die in de grille geïntegreerd waren. In 1982 verscheen de S3 en werden namen gebruikt uit de luchtvaarthistorie van het Britse merk, zo kreeg de snelle versie met Rotomaster turbocharger de naam Brigand mee. Deze rappe variant was herkenbaar aan de powerdome op de motorkap en natuurlijk de topsnelheid van 150 Mph! Pas in 1994 werd de Brigand afgelopst door de Blenheim.

Bristol Brigand

Deze Bristol Brigand wordt in Engeland te koop aangeboden via Classic Driver. Het betreft een rechts gestuurd exemplaar in Caribbean Blue uit 1983 met een fraai interieur met patina in grijs leer. Er zouden diverse werkzaamheden zijn uitgevoerd door de laatste eigenaar zoals een het aanbrengen van een nieuwe laklaag, gerenoveerde velgen en het monteren van frisse Pirelli’s 4000 banden.

 

 

Het tapijt zou zijn vernieuwd evenals diverse leren panelen in het interieur, aan de buitenzijde zijn diverse rubbers vervangen. Niet bewezen maar mogelijk wel erg interessant is dat de verkoper vermoedt dat dit de originele testauto was van Bristol. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Bristol!

Tags from the story
0 replies on “Bristol Brigand”