Alfa Romeo Giulia 1600 Ti Rally

De Alfa Romeo Giulia 1600 Ti maakt onderdeel uit van een reeks sportieve sedans van het Italiaanse merk en werd gebouwd tussen 1962 en 1978 als opvolger van de Giulietta. Feitelijk was dit één van de eerste sportsedans al deed zijn voorkomen dat niet direct vermoeden. Ondanks de hoekige lijnen en het vierkante front had de Giulia een lagere luchtweerstand dan bijvoorbeeld de Porsche 911 uit die tijd. Dat kwam met name door de zogenaamde Kamm-tail die de luchtstroom efficiënt afvoerde.

De basis van de motor was gelijk aan de Giulietta maar door het vergroten van de boring en slag samen met grotere kleppen en dubbele Weber carburateurs kreeg de Giulia meer vermogen. De 1600 Ti was het eerste model dat leverbaar werd en leverde 91pk. De letters Ti stonden voor een touringcar klasse in Italië bekend stond als “Turismo Internazionale”. De Ti werd in 1968 voor het laatste geproduceerd toen de opvolger 1600 S zich aandiende.

HET AANBOD

Deze knalgele Alfa Romeo Giulia 1600 Ti in Rally uitvoering uit 1966 wordt te koop aangeboden in Nederland. Volgens de verkoper is de auto klaar om ingezet te worden voor het rijden van historische rally’s. Alle uitrusting is aanwezig zoals  een digitale timer, dubbele rally trip meter, sportstoelen, racestuur in alcantara, 4-punts gordel, hydrolische liggende handrem, brandblusser, dodemans knop op het dashboard, rallylampen voor+achter, rolkooi, etc. De prijs van deze coole Giulia is € 18.500. Zie HIER voor de advertentie van Prins Classics.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia 1600 Ti Rally”