Jaguar E Type 4.2 1968

De Jaguar E-type Series I werd in 1961 op de Autosalon van Genève geïntroduceerd. Tot aan 1974 werd het model in 3 generaties gebouwd. De auto was een ware revolutie op het gebied van design en prestaties. Omdat de auto aantrekkelijker geprijsd was dan de concurrenten in die tijd zijn er veel exemplaren verkocht. Ongeveer 70.000 E Types hebben de fabriek verlaten. Het model is legendarisch geworden en voert vele lijstjes aan als het gaat om epische sportwagens en design hoogstandjes.

De eerste serie (Series 1) beschikte over een 3,8 liter 6-in-lijnmotor. In 1964 werd de cilinderinhoud opgetrokken tot 4,2 liter. De E-type beschikte, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was in die tijd, over onafhankelijke wielophanging en bekrachtigde schijfremmen op de vier wielen. Optioneel kon de auto vanaf 1969 zelfs met airconditioning en stuurbekrachtiging worden uitgevoerd!

Dit zeldzame linksgestuurde blauwe exemplaar valt tussen de Serie 1 en 2 in, ook wel aangeduid als Series 1 1/2. Vanaf deze serie zijn de E Types herkenbaar aan het ontbreken van de met glas bedekte koplampen. De in 1968 gebouwde auto is uitgevoerd in de originele Indigo Blue lak met een grijs leren interieur. Volgens de eigenaar rijdt en klinkt de auto alsof deze nieuw uit de fabriek is gereden. Daarom zou de tellerstand van 28.000 Miles weleens kunnen kloppen. De eigenaar geeft aan dat hij in perfecte staat verkeerd. De iconische Jag staat te koop in Engeland voor omgerekend ongeveer € 52.000. Zie HIER voor de advertentie op Car and Classic.

Geef je mening over deze auto hieronder!

Tags from the story
0 replies on “Jaguar E Type 4.2 1968”