Alvis TC 108G Graber

De Alvis TC 108G is gebouwd tussen 1956 en 1958. Destijds was het gebruikelijk dat meerdere carrosseriebouwers een body leverden op dezelfde basis. Bekende Britse bedrijven zoals Mulliner en Tickford, maar ook het Zwitserse Graber, leverden modellen op basis van een Alvis. Omdat Mulliner meer onder controle van de nieuwe eigenaar Triumph kwam te staan en Tickford werd ingelijfd door Aston Martin werd besloten om de body van Graber als basis te nemen voor het nieuwe model, de Alvis TC 108G.

The Alvis TC 108G was a British sporting car made by Alvis cars between 1956 and 1958. Coachbuilders Graber of Switzerland had produced some bodies for the TC21 that were much more up to date than the standard offering from Mulliners. Mulliners was increasingly coming under the control of Standard Triumph, they were purchased by them in 1958, and the body supply had been getting difficult. Alvis’s other main supplier was Tickford and they were bought by David Brown to use for his Aston Martin company. It was therefore decided to make the Graber style the basis of a new model and the rights were bought resulting in the TC 108G.

Het was een tweedeurs vierzitter met een metalen carrosserie op een houten frame. Onder de kap lag een 2.993cc motor met dubbele SU-carburateurs die een vermogen leverde van 104pk. Slechts 37 exemplaren werden er gebouwd.

Alvis TC 108G Graber

Deze Alvis TC 108G Graber wordt in Zwitserland te koop aangeboden door Galantica Collection. De auto is uitgevoerd in donkergroen met mintkleurig leer en is geruime tijd in handen geweest van een monteur met een grote voorliefde voor Alvis.

Alvis TC 108G Graber 04

De zeldzame klassieker is dan ook tot in de puntjes gerestaureerd en onderhouden. De afgelezen tellerstand is 68.872km. Omgerekend bedraagt de vraagprijs ongeveer € 128.500.

Deel hieronder je mening over deze Alvis!

Tags from the story
0 replies on “Alvis TC 108G Graber”