De Tomaso Pantera

De De Tomaso Pantera is het best verkochte en meest bekende model van de Italiaanse fabrikant. De Pantera is in een oplage van 7.260 exemplaren gebouwd tussen 1970 en 1991 in samenwerking met Ford. Ford wilde namelijk de strijd aan gaan met de Corvette, men had al een relatie met De Tomaso omdat men de motoren voor de Mangusta leverde. Toen men eenmaal het Italiaanse designhuis Ghia had overgenomen vroeg met Tom Tjaarda een ontwerp te maken, voor de aandrijving moest een nieuwe 5.7 liter V8 motor van Ford dienen die 330pk leverde, daarmee wist de Pantera in 5,5 seconden naar de 100 te sprinten.

In september 1973 werd de samenwerking tussen De Tomaso en Ford beëindigd en gingen de Italianen zich meer richten op de Europese markt en het bouwen van raceauto’s. In 1991 tekende Marcello Gandini nog voor een flinke facelift van de Pantera en liep de laatste Pantera van de band.

De Tomaso Pantera

Deze De Tomaso Pantera werd in 1971 door Vignale gebouwd en staat nu te koop in Duitsland bij Chrome Cars. Het betreft nummer 61 van de eerste serie van 382 exemplaren en beschikt nog over de originele kleurstelling. De teller staat op een bescheiden 37.656 miles, wat ook aangeeft dat de auto naar de USA is geleverd.

Wil je deze Italiaan met Amerikaans hart in je garage hebben staan zal je eerst 125.000 Euro moeten achterlaten bij de verkoper.

Deel hieronder je mening over deze De Tomaso!

Tags from the story
One reply on “De Tomaso Pantera”
  1. says: kris

    dit is de prijs voor een niet opgemaakte Pantera. Is veel geld voor een niet opgemaakte.
    De mijne is ook van 1971, het eerste jaar dat men ze bouwde. Dat betekent niet veel.
    Ik vind het veel geld voor wat het is en je ziet hem dan ook van ver….
    Kris

Comments are closed.