BMW 2002 Touring

De BMW 2002 was een echte trendzetter met de sportieve betaalbare sedan en kan gezien worden als grondlegger voor de verkoopsuccessen van de huidige range BMW’s. Het model bood sportieve rijeigenschappen in een praktisch jasje. De 2002 was dan ook de lang gedroomde verkoophit van de Duitsers. Van 1968 tot 1976, toen de BMW 3-serie zich aandiende, zijn er maar liefst 320.806 stuks van de band gerold.

De onafhankelijke wielophanging, het lage zwaartepunt, de korte wielbasis en de overzichtelijkheid maken dit karretje tot een ontzettend leuke rijdersauto. Niet een typische oldtimer met stevige verzamelwaarde, wel erg leuk en meer een soort van cult-auto. Overigens vandaag de dag nog steeds prima bruikbaar als daily driver. Echter omdat de auto’s gedurende al die jaren door de meeste berijders flink gebruikt zijn, en ook niet vrij van roest zijn in de meeste gevallen, is het een flinke uitdaging een goed exemplaar te vinden.

Vanaf 1971 kwam de 2002tii beschikbaar met mechanische inspuiting die een voor die tijd stevige 130pk leverde. Daarmee was een topsnelheid haalbaar van 198 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u in 9,0 seconden! In datzelfde jaar werd tevens de Touring geïntroduceerd, in tegenstelling tot de huidige BMW Touring modellen geen stationcar maar een driedeurs hatchback met een grote achterklep. De ti, tii en Turbo waarvan de laatste in beperkte oplage is gebouwd zijn de meest gezochte modellen uit de 02-reeks.

BMW 2002 Touring

Deze grijs metallic BMW 2002 Touring uit 1972 met tellerstand 60.705km wordt in eigen land te koop aangeboden via Markplaats. Het betreft een origineel Nederlands geleverde auto die tot voor kort als dagelijks vervoermiddel is gebruikt.

Desondanks ziet de 2002 er op de foto’s uit als een gaaf exemplaar, het enige nadeel voor de puristen is de automatische versnellingsbak. De verkoper vraagt een bod van boven de € 8.000.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
One reply on “BMW 2002 Touring”

Comments are closed.