Jaguar FT Bertone 420 Coupé

Giorgio Tarchini, de Jaguar importeur voor Noord-Italie, gaf in 1966 opdracht aan Bertone om een coupé met vijf zitplaatsen te ontwerpen op basis van de Jaguar 420 Sedan die in datzelfde jaar debuteerde op de Autosalon van Genève. Op dat moment was Giorgetto Giugaro net vertrokken bij Bertone en werd hij vervangen door Marcello Gandini, ook niet de minste aangezien hij het ontwerp van o.a. de Lamborghini Miura en Lancia Stratos op zijn naam mocht zetten. De coupé op basis van de Jaguar zou zijn eerste project bij Bertone worden.

De auto kreeg de toevoeging ‘FT’ in zijn typebenaming ter ere van de oprichter van de Jaguar importeur, Ferruccio Tarchini. Men had plannen om het model via de Italiaanse dealers te verkopen en wellicht ook buiten Italië, echter uiteindelijk bleef het bij het eerste prototype en één andere auto die in 2012 nog onder de hamer kwam bij Bonhams in Parijs. Technisch leunde de Bertone Coupé sterk op de Jaguar 420, zo had deze ook de 4.2 liter zescilinder uit dat model onder de gracieuze kap. Het interieur was superluxe uitgevoerd en kende een aangename mix van Italiaanse en Britse stijl.

HET AANBOD

Deze Jaguar FT Bertone 420 Coupé is voor het eerst geregistreerd in Italië in 1969 en wordt nu te koop aangeboden door veilinghuis Bonhams. Dit is het prototype die altijd in bezit is geweest van de Tarchini familie en nu in opdracht van de familie verkocht wordt. De auto in donkerblauw metallic een prachtig doorleefd lederen interieur is volgens opgave nooit gerestaureerd en zou geheel origineel zijn. Voor zijn tijd is de Jaguar erg luxe met airconditioning en elektrische ramen. De auto zou ongeveer acht jaar geleden voor het laatste gebruikt zijn en de verkoper geeft dan ook aan dat de motor momenteel niet start maar wel ronddraait. De verkoop gaat gepaard met vele originele documenten. De verwachte opbrengst wordt geschat tussen de € 60.00 en € 80.000. Zie HIER voor de advertentie van Bonhams.

Deel hieronder je mening over deze Italiaanse Jag!

Tags from the story
,
0 replies on “Jaguar FT Bertone 420 Coupé”