Maserati Ghibli 2.8 V6

De naam Ghibli werd nieuw leven ingeblazen in 1992 toen Maserati een tweedeurs coupé introduceerde met een twin-turbo V6 onder de kap. Feitelijk was het een doorontwikkeling van de Biturbo herkenbaar aan de deuren, dashboard en de basisvorm van de carrosserie. De motor had in thuisland Italië een inhoud van 2.0 in verband met belastingwetgeving, daar buiten werd een 2.8 liter geleverd. Standaard was een handbak met vijf verzetten, optioneel was er een viertraps automaat leverbaar.

Met zijn 284pk kon de 2.8 een topsnelheid behalen van 260km/u en sprintte deze naar de 100 in 5,7 seconden.

Al in 1994 kreeg de Ghibli een update met een vernieuwd interieur, nieuwe spiegels, nieuwe lichtmetalen wielen en een elektrisch instelbaar onderstel inclusief ABS.

Maserati Ghibli 2.8 V6

Deze Maserati Ghibli 2.8 V6 in Verde Goodwood met beige Conolly leer wordt in eigen land te koop aangeboden door Prins Classics. Op 2 augustus 1995 verliet dit exemplaar de showroom in Italië met een 2.8 liter motor onder de kap. In 1997 werd de auto in Nederland geregistreerd, de laatste 7 jaar is deze in handen geweest van dezelfde eigenaar.

 

Het onderhoud is uitgevoerd door de gerenommeerde Ferrari-specialist Forza Service in Oss en de huidige verkoper. Aan de voorzijde is onlangs een nieuwe laklaag aangebracht om imperfecties zoals steenslag weg te werken. Verder wordt de staat van deze Italiaan omschreven als “nergens is de klassieker te betrappen op imperfecties”. De 284pk sterke V6, in dit geval gekoppeld aan een automaat, zou na ruim 141.000km nog altijd zeer krachtig zijn. Voor € 19.900 rij je in deze eigentijdse coupé met karakter.

Deel hieronder je mening over deze Maserati!

Tags from the story
0 replies on “Maserati Ghibli 2.8 V6”