Alfa Romeo 2600 Sprint Racing

De Alfa Romeo 2600 Sprint is een relatief onbekende in de geschiedenis van het Italiaanse merk en tot nu toe een ondergewaardeerde klassieker. Tussen 1962 en 1968 was de 2600, een ontwerp van Bertone, het topmodel van Alfa Romeo en tevens de laatste met een zescilinder lijnmotor met twee bovenliggende nokkenassen van de Italianen. Deze krachtbron leverde een vermogen van 145pk wat zorgde voor prestaties die bij een Gran Turismo pasten, zo was er een topsnelheid haalbaar van 197 km/u. Die snelheid kon in relatieve rust worden gereden vanwege een vijfde versnelling, een unicum in die tijd. De 2600 werd in diverse carrosserievarianten geleverd zoals een Berlina, Sprint en een Spider. Totaal zouden er 6.999 exemplaren uit de fabriek van Bertone zijn gerold.

Alfa Romeo 2600 Sprint Racing

Deze Alfa Romeo 2600 Sprint Racing wordt in Duitsland te koop aangeboden door Scuderia Sportiva Colonia. Nieuw werd deze geleverd in 1964 en is geheel nieuw opgebouwd als racer door Vincenzo Fiammetta, de FIA papieren zijn geldig tot 2026. De aanpassingen betreffen onder andere; 3 Weber 50 DCO SP carburateurs, differentieel van ZF, magnesium TZ wielen, kunststof ramen, rolkooi etc. etc.

De auto kent een mooie racehistorie op onder meer de Targa Florio, Corsa Dell Etna, Giarra Montesalice Milo, Coppa Intereuropa Monza, Prova Challenge Siciliano, Gare Club Pergusa en Giro d’Sicilia. De auto staat op Italiaans kenteken en na betaling van € 75.000 staat deze Italiaanse heethoofd in je garage.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 2600 Sprint Racing”