DKW F 89 Meisterklasse

De DKW F 89 Meisterklasse was de eerste personenwagen na de vestiging van Auto Union in West-Duitsland na de tweede wereldoorlog. Daarvoor vond de productie plaats oostelijker, de later door de Russen bezette zone.

De voorwielaangedreven F89 liep van de band in Düsseldorf van 1950 tot 1954 en deelde onderhuids de nodige onderdelen met zijn voorganger, de DKW F8.  De vormgeving van de carrosserie leek erg op de vooroorlogse DKW F9 maar was veel meer gestroomlijnd waardoor er een indrukwekkend lage luchtweerstand ontstond. Naast de sedan werd er ook een tweezits coupé leverbaar evenals een driedeurs stationcar. Onder de kap lag een 684cc tweetakt motortje.

Deze DKW F 89 Meisterklasse uit 1952 wordt te koop aangeboden in Duitsland en heeft maar 79.036km gelopen. Volgens de verkoper is de auto technisch en optisch geheel gerestaureerd. Oorspronkelijk is de DKW geleverd in Dalarna in Zweden. Een uniek stukje Auto Union historie voor de prijs van € 18.600. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “DKW F 89 Meisterklasse”