Morgan Aero 8

De Morgan Aero 8 verscheen in 2000 en was de eerste nieuwe Morgan na de Morgan Plus 8 uit 1968. Opvallend was dat het nieuwe model was gebaseerd op een volledig aluminium chassis. Onder de lange motorkap lag een 4.4 liter V8 van BMW gekoppeld aan de versnellingsbak met 6 verzetten. Daarmee weet de markante Britse roadster een topsnelheid te bereiken van 257 km/u en sprint deze onder de 5 seconden naar de 100. De Aero 8 wordt nog altijd met de hand gebouwd met een productie van ongeveer 9 stuks per week.

Morgan Aero 8

Deze Morgan Aero 8 uit 2003 in Seafrost metallic en donkergroene cabrioletkap wordt in Engeland te koop aangeboden via Classic Driver. Inmiddels staat er ruim 33.000km op de teller. De eerste eigenaar bestelde de auto met een aantal fraaie opties zoals; airconditioning, sportuitlaat, Blaupunkt radio, donkergroen leren interieur met piping en hout met een naturel look in het interieur.

Technisch zou de Aero 8 er perfect bij staan dankzij goed en regelmatig onderhoud, alles zou uitstekend gedocumenteerd zijn. Voor ruim € 55.000 rij je deze klassieker van de toekomst.

Deel hieronder je mening over deze Morgan!

Tags from the story
0 replies on “Morgan Aero 8”