Ferrari 400i handgeschakeld

De Ferrari 400i werd in 1976 geintroduceerd als eerste Ferrari met een automatische versnellingsbak. Ondanks dat het model ook met een handgeschakelde bak verkrijgbaar was verkocht juist de automaat veruit het beste. Het zou het langst geproduceerde model uit de geschiedenis worden van Ferrari toen in 1989 de productie tot een einde kwam.

Van de 400 met handbak zijn slechts 422 exemplaren gebouwd en terugkijkend de meest begeerlijke versie. De 3 traps automaat was namelijk afkomstig van General Motors en deed de sportieve rijbeleving voor een groot deel teniet. Het ontwerp door Pininfarina is destijds niet erg positief ontvangen maar blijkbaar is het een ontwerp dat tijdloos is en wellicht door de jaren heen gerijpt is want de model mag op steeds meer liefhebbers rekenen. Wat weer gevolgen heeft voor de prijsontwikkeling.

Onder de kap ligt een dikke V12 waar Ferrari bekend om staat. Bij de 400i zijn de carburateurs vervangen door Bosch brandstofinjectie. De motor leverde 310pk wat de auto in staat stelde een topsnelheid te bereiken van 240 km/u. Bovendien is het model onlangs door Classic Driver aangemerkt als jonge klassieker waar je nu in zou moeten investeren.

Ferrari 400i

Deze Ferrari 400i met handbak in tijdloos zwarte lak met zwart leren interieur wordt te koop aangeboden in Nederland door Witmer & Odijk. In 1980 werd de gentlemen’s driver nieuw geleverd door de Ferrari dealer in Milaan, sindsdien heeft de 400i slechts 49.000km gereden. De lage kilometerstand is veroorzaakt doordat de auto al snel deel ging uit maken van een omvangrijke verzameling. Volgens de verkoper is de Ferrari een keer van een nieuwe laklaag voorzien en is er geen deukje of krasje te bekennen, het interieur is volledig origineel en als nieuw. De originele documentatie en onderhoudsboekje is aanwezig, onlangs is de koppeling nog vernieuwd. De prijs van deze coole Ferrari is € 99.950.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

Tags from the story
2 replies on “Ferrari 400i handgeschakeld”
  1. says: Roland Willemsen

    Fantastische auto! Een jaar of 7 geleden keek er niemand naar om en waren ze voor de prijs van een nieuwe Golf of Astra te koop. Nu giga in prijs gestegen……..

Comments are closed.