Citroën Mehari

De Citroën Méhari is geproduceerd tussen 1968 en 1988. De auto is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met een carrosserie vervaardigd van ABS-kunststof. Er werd een versie met voorwielaandrijving geleverd en een versie met vierwielaandrijving. De naam verwijst naar het woord méhariste, een Franse koloniale soldaat uit Algerije, die een kameel berijdt.

Deze lichtgewicht terreinauto werd gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar ook ingezet door het Franse leger en Gendarmerie. Hetzelfde concept, met de carrosserie en motor van een 2CV, werd ook ingezet voor productie in de derde wereld. De Citroën FAF (Facile a Fabriquer) was een aluminiumversie van de 2CV die wel wat leek op een Mehari en bedoeld was voor Afrika. In Vietnam werd de Dalat geproduceerd. Daarnaast bestond er nog de uitvoering Pony die in Griekenland geproduceerd werd. De 4×4 versie werd in 1979 aan het programma toegevoegd. Het bleef echter een zeldzame verschijning, er zijn er nog géén 1500 van verkocht.

Citroën Mehari

Deze knaloranje Citroën Mehari uit 1975 wordt in Frankrijk te koop aangeboden via Classic Driver. De verkoper is niet gul met informatie over deze guitige Fransoos. Naast de tellerstand van ruim 21.oookm wordt er weinig beschreven over de staat van de auto.

Afgaande op de foto’s lijkt het om een origineel exemplaar te gaan, de verwachte opbrengst tussen de € 8.000 en € 12.000 lijkt dat te onderschrijven.

Deel hieronder je mening over deze Citroën!

Tags from the story
0 replies on “Citroën Mehari”