Morris Mini Traveller Woody

Je wilt een MINI met beenruimte achterin? Dan is deze Morris Mini Traveller Woody uitermate geschikt! Door een slimme constructie staat de achterbank namelijk bijna tegen de laadklep geplaatst.

In 1960 werd de MINI range uitgebreid met een stationcar versie met een langere wielbasis gebaseerd op de MINI Van en Pick-up. Het model werd zowel uitgebracht onder de naam Austin Seven Countryman en als Morris Mini Minor Traveller. Beide modellen waren identiek aan elkaar op de badge na. De eerste modellen werden geleverd met het houten exterieur, gelijk aan de Morris Minor Traveller en diverse Amerikaanse auto’s in die tijd. Dit soort modellen wordt kortweg “Woody” genoemd. In het geval van de MINI was het hout geen onderdeel van de constructie.

Deze Woody is van 1962 tot 2002 in bezit geweest van de eerste eigenaar, daarna kwam hij in bezit van een handelaar in MINI-onderdelen die meteen de restauratie opstartte. De auto is werkelijk helemaal uit elkaar gehaald en weer opnieuw opgebouwd, een zogenaamde “nut&bolt” restauratie. En met succes! De Woody werd namelijk uitgeroepen als “The Best of Show” door de MINI-owners club na zijn rentree. Dat de chroomdelen niet conform het origineel in goud (24-karaat bladgoud) zijn uitgevoerd stond deze prijs blijkbaar niet in de weg.

Het gaat hier om een exemplaar uit de zogenaamde A-serie uit oktober 1962 die toen in dezelfde “Whitehall Beige” lakkleur en bordeaux rode interieur werd geleverd. Onder de kap zit een 850cc motor in nieuwstaat met 45pk die volgens de verkoper loopt als een naaimachientje, deze heeft sinds de restauratie slechts 9.800km gelopen. De Woody staat te koop bij een handelaar in Duitsland voor een prijs van € 19.950. Zie HIER voor de advertentie van DLS Autmobile.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Morris Mini Traveller Woody”