Mercedes-Benz 280 SL

Deze Mercedes SL maakt onderdeel uit van de W113-serie en is geproduceerd van 1963 tot 1971. De introductie van de W113 startte met de 230SL in 1963 op de Autosalon van Genève, daar werd de Benz als volgt aangekondigd: “It was our aim to create a very safe and fast sports car with high performance, which despite its sports characteristics, provides a very high degree of traveling comfort”. Later werd het programma uitgebreid met de 250SL (1967) en de 280SL (1968). Alle motoren waren zescilinders in lijn en de klant kon kiezen uit een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Alle modellen werden als softtop geleverd, een hardtop was optioneel leverbaar. Het was die hardtop die de SL zijn bijnaam “Pagode” bezorgde door de gewelfde vorm van een Chinees pagodedak. Tevens was er een 2 + 2 Coupe leverbaar met hardtop, op de plek van de softtop werd er dan een neerklapbaar bankje gemonteerd.

Video:

Het relatief korte en brede chassis gecombineerd met de krachtige motoren en superieure remmen gaven de auto  fantastische rijeigenschappen voor die tijd. Er zouden totaal 23.885 van de band gelopen zijn waarvan meer dan de helft zijn weg vond naar de USA.

Mercedes-Benz 280 SL

Deze Mercedes-Benz 280 SL uit 1970 met handbak in de volmaakte kleurencombinatie van zwarte lak en bruin interieur wordt te koop aangeboden in Duitsland via Classic Driver. Na een totaalrestauratie verkeert de SL in een staat die de nieuwstaat waarschijnlijk zal overtreffen. Prettige bijkomstigheid is dat dit een oldtimer is die uitstekend rijdt, de 280SL is zelfs op te zwepen voor snelheden rond de 200 km/u. De prijs is helaas op aanvraag, maar is dat niet van ondergeschikt belang bij zo’n beauty!

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 280 SL”