Alpina C1 2.5 E30

De Duitser Burkhard Bovensiepen wist als jonge ingenieur meer vermogen te halen uit de standaard BMW-modellen waarop hij besloot tuningkits voor het Beierse merk te gaan leveren. In de jaren ’70 was het bedrijf, dat opereerde onder de naam Alpina, zeer succesvol in het Europese Tourwagenkampioenschap. In diezelfde periode werd Alpina officieel erkend als autoconstructeur waardoor een “echte” Alpina als zodanig ook op het kentekenbewijs geregistreerd staat. De slogan van Alpina was jarenlang “Perfektion im Detail”, men weet tot op de dag van vandaag perfecte BMW-modellen nog verder te perfectioneren en heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd als het gaat om verfijnde techniek en betrouwbaarheid.

Na de introductie van de BMW 3-Serie E30 verlegde Alpina de focus van viercilinders naar de bekende zescilinders-in-lijn. Zo verscheen in 1985 de 325i met 170pk die de 323i opvolgde, op basis van dit model introduceerde de kleine Duitse fabrikant de Alpina C1 2.5 met 190pk onder de kap. Tussen 1986 en 1987 zouden er slechts 50 exemplaren gebouwd worden waardoor dit een geliefde auto is bij verzamelaars.

Alpina C1 2.5 E30

Deze Alpina C1 2.5 E30 uit 1986 wordt net over de grens te koop aangeboden door Oldenzaal Classics. Nieuw werd de auto geleverd door BMW Vertragshändler Friedrich Walkenhorst GmbH + Co. KG uit het Duitse Melle. De gelukkige eerste eigenaar was ene heer Schäper, daarna zou de C1 nog twee eigenaren hebben gekend. Bijzonder is dat het onderhoud altijd plaats heeft gevonden bij de officiële dealer wat ook blijkt uit de documentatie. Omdat de carrossero de nodige gebruikssporen kende is deze door de huidige verkoper van een nieuwe laklaag voorzien.

Toen men toch bezig was de auto naar een hoger niveau te tillen zijn alle raamrubbers vervangen, nieuwe koplampen en mistlampen gemonteerd en is deze voorzien van nieuwe Alpina emblemen. Vervolgens is er een grote beurt uitgevoerd waardoor je onbezorgd de weg met dit lekkers op kan. Met iets meer dan 156.000km op de teller en een prijskaartje van € 44.950 zal deze Alpina niet lang te koop staan.

Deel hieronder je mening over deze Alpina!

Tags from the story
0 replies on “Alpina C1 2.5 E30”