Alfa Romeo SZ

De Alfa Romeo SZ, bijgenaamd “Il Mostro” (= het monster), is met zekerheid één van de meest controversieel vormgegeven auto’s uit de geschiedenis. De RZ werd gebouwd tussen 1989 en 1991, met name bedoeld om het slechte imago van Alfa Romeo in de jaren ’80 op te poetsen.

De naam SZ verwijst naar de Sprint Zagato’s uit het rijke verleden van Alfa Romeo, de latere open versie werd RZ genoemd wat stond voor Roadster Zagato. De minder exotische alfa 75 stond aan de basis voor de mechanische onderdelen, waaronder het verkorte onderstel. Zagato stond in voor de assemblage. Slechts ongeveer duizend stuks zijn er geproduceerd van de SZ, allemaal in de kleur Rosso Alfa. Onder de kap ligt een 3,0 liter V6 en levert 210 pk, dat leverde een topsnelheid op van 250 km/h en een 0-100 km/h sprint van 7 seconden.

Alfa Romeo SZ

Deze Alfa Romeo SZ uit 1991 wordt aan de andere kant van het kanaal aangeboden door Fast Classics. De auto is maar liefst 18 jaar in bezit geweest van dezelfde liefhebbende eigenaar die er slechts ruim 29.000km mee reed.

Onderhoud is altijd uitgevoerd door de bekende Britse specialist Alfa Tech wat uit de omvangrijke documentatie blijkt. Voor omgerekend nog geen € 65.000 is deze SZ van jou, en dat is een heel acceptabele prijs en waarschijnlijk tevens een goede investering.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo SZ”