Lamborghini Islero

De Lamborghini Islero is veel minder bekend dan bijvoorbeeld de Countach of Miura die veel tienerjongens als poster boven hun bed hadden hangen. Onbekend maakt echter niet onbemind, de Islero heeft namelijk ook die heerlijke Lamborghini V12 onder de lange motorkap liggen.

De voorgangers van de Islero werden meestal ontworpen door Carrozzeria Touring, echter ging men failliet en werd het bedrijf van een oud werknemer Mario Marazzi (Carrozzeria Marazzi) gevraagd de Islero te ontwerpen. De Islero debuteerde op de Autosalon van Genève in 1968 en werd in 1969 alweer uit productie genomen. Feitelijk was het een herontwerp van de Lamborghini 400GT waarbij de spoorbreedte toenam. Ten opzichte van de 400GT was het zicht rondom veel beter en het interieur ruimer. Het verhaal gaat dat de bodypanels nooit echt goed aansluitend de fabriek hebben verlaten. De 3929cc V12 leverde 330pk gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De Lambo beschikte over onafhankelijke vering en schrijfremmen rondom. De topsnelheid was 248 km/u. Tot aan de introductie van Islero S zijn er 125 exemplaren geproduceerd.

In 1969 werd de Islero S geintroduceerd waarbij de motor naar 350pk was getuned. Uiterlijk was de S herkenbaar aan de vergrootte power bulge op op de motorkap, gewijzigde spatborden en ronde side-marker lichten (in plaats van druppelvormig). Daarnaast beschikte de S over grotere remschijven en een verbeterde achterwielophanging. Slechts 100 S-versies hebben de fabriek verlaten voordat de productie ten einde kwam.

Ferruccio Lamborghini zelf en zijn broer waren fervente Islero rijders. Echter de grootste bekendheid verwierf de Lamborghini Islero door zijn optreden in de Roger Moore thriller The Man Who Haunted Himself.

Deze zwarte Lamborghini Islero staat in Frankrijk te koop en heeft volgens de verkoper een aantal wijzigingen ondergaan naar S-specificaties. De Lambo met Chassisnummer 6357 en Motornummer 2547eft is in januari 1969 geleverd aan ene heer Foitek in Zwitserland. Rekeningen vanaf 1989 zijn voorhanden tot heden waaronder die van een restauratie van de body in 2006 door Lamborghini Kremer in Duitsland. De auto zou in goede mechanische en cosmetische conditie verkeren. Gezien de productieaantallen van de Eslero en de Eslero S van totaal 225 exemplaren ben je met de aankoop verzekerd van een zeer exclusieve Lamborghini. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver. De prijs? € 165.000.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
4 replies on “Lamborghini Islero”

Comments are closed.