Amilcar C6

Amilcar was een Franse autofabrikant gevestigd in Saint-Denis, die onder het gelijknamige merk auto’s produceerde van 1921 tot 1939. Het merk is bekend geworden door zijn kleinere wagens. De oprichters van het merk, Akar en Lamy, lieten hun namen samenvloeien om tot de uiteindelijke naam van het merk te komen. Met een Amilcar CO, een zes-cilinder met 110 pk, won Maurice Trintignant in 1947, 24 jaar na de invoering op de markt, de Grand Prix van Avignon.

Amilcar C6

Deze Amilcar C6 wordt in Zwitserland te koop aangeboden door Lutziger Classic Cars. Dit soort pre-war auto’s is niet ieders cup-ot-tea, echter hoe langer je je hier in verdiept hoe interessanter het wordt. Het is simpelweg de ultieme mechanische beleving en verslavend voor mensen die de stap zetten.

 

Deze C6 werd in 1927 nieuw geleverd in Zwitserland, slechts 55 stuks werd er gebouwd waarvan er ongeveer nog 22 stuks wereldwijd bewaard zouden zijn gebleven. Met een gewicht van 560kg en een vermogen van 90pk uit een 1.100cc zescilinder met bovenliggende nokkenassen is dit een serieus snelle machine. En bovendien een plaatje om naar te kijken toch? De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Amilcar!

Tags from the story
One reply on “Amilcar C6”

Comments are closed.