Lancia Delta S4 Stradale

De Lancia Delta S4 Stradale is de straatversie van de rallyauto die het Italiaanse merk inzette in het Groep B Wereldkampioenschap Rally in de seizoenen 1985 en 1986. Zoals in die tijd gebruikelijk moesten er minimaal 200 straatversies gebouwd worden om deel te kunnen nemen aan het kampioenschap. Men won er vier rally’s mee en Lancia werd met de S4 in 1986 vice-wereldkampioen in het constructeurskampioenschap. Omdat de concurrentie, met name Audi en Peugeot, steeds innovatiever en sneller werd besloot Lancia in 1984 een vierwielaangedreven rallyauto te ontwikkelen gebaseerd op de originele Delta-straatversie. Ondanks de naamgeving waren er technisch nauwelijks overeenkomsten. De carrosserie bestond uit het exotische kevlar-materiaal, wat erg uniek was in die tijd. De motor beschikte zowel over een compressor als een turbo om ook bij een laag toerental de turbodruk zo hoog mogelijk te houden. Het officiële vermogen zou maar liefst 550pk zijn!

Lancia Delta S4 Stradale

Deze Lancia Delta S4 Stradale wordt te koop aangeboden in Italië via Ebay. Het betreft een zeer zeldzaam exemplaar in Argento Metallizzato (zilver metallic) met een handgemaakt rood alcantara interieur, bijzonder smaakvol als het ons vraagt.

lancia-delta-s4-stradale-05

Slechts 3 exemplaren zijn er in deze kleurstelling geleverd, de meeste exemplaren rolden met rode lak uit de fabriek. De matching numbers S4 is in absolute nieuwstaat volgens de eigenaar en heeft slechts 783km(!) op de teller. De biedingen staan op het moment van schrijven op ongeveer € 490.000.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
One reply on “Lancia Delta S4 Stradale”

Comments are closed.