Aston Martin V8 Virage Volante

De Aston Martin Virage Volante werd in maart 1992 voor de eerste keer getoond aan het grote publiek, het nieuwe model maakte zoveel indruk dat de open versie in korte tijd de vraag naar de Saloon overtrof. In totaal werden er van de Virage Volante 223 exemplaren gebouwd ( rechts- en linksgestuurd samen ), van de Virage Saloon rolden na de introductie van de Volante nog slechts 165 stuks van de band .

Belangrijke wijzigingen ten opzichte van de saloon waren een 4-traps automaat met ingang van Maart 1993, evenals andere 17 inch velgen en standaard ABS. Ook werden de latere type Volantes voorzien van een stuurwiel met airbag. De kap was elektrisch bediend en voorzien van een glazen achterruit met verwarming. Ondanks dat de Volante naar verhouding gewild was werden er weinig Virage Volantes gebouwd vanwege de recessie in 1992, in die tijd werd er gemiddeld slechts 1 Virage per week gebouwd.

Aston Martin V8 Virage Volante

Deze Aston Martin V8 Virage Volante in chique Royal Dark Blue met beige leer wordt in België te koop aangeboden door Bavaria Motors. Daar is de Britse cabriolet dan ook nieuw geleverd, om precies te zijn op 10 januari 1997 bij Aston Michiels.

aston-martin-v8-virage-volante-04 aston-martin-v8-virage-volante-03

aston-martin-v8-virage-volante-06

De kilometerteller geeft nog altijd een bescheiden 57.179km aan, gedurende deze periode is de auto altijd door de dealer onderhouden wat ook blijkt uit de documentatie. Voor € 119.000 kan je de boulevards opfleuren met deze Brit.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin V8 Virage Volante”